Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten × Doorgaan

Vers le contenu de cette page

Aanduiding 'gelegenheidswerknemer - extra'

Gelegenheidswerknemers in de horeca waarvoor een voordelig forfait gehanteerd wordt voor de berekening van de bijdragen, worden aangegeven onder een aparte werknemerscategorie 317, terwijl gelegenheidswerknemers die meer dan 50 dagen als dusdanig tewerkgesteld zijn aangegeven worden zoals de niet-gelegenheidswerknemers onder werknemerscategorie 017.

Om deze werknemers toch te kunnen onderscheiden van de 'gewone' werknemers in de horeca, moet de aanduiding 'E' in de zone 'Extra' worden ingevoerd. Dit maakt het mogelijk binnen de dmfa deze werknemers toch te kunnen herkennen. Dit gegeven moet dus ingevuld worden voor de gelegenheidswerknemers in de horeca vanaf de 51ste werkdag en voor de gelegenheidswerknemers horeca gemeld met een Dimona type 'EXT' die de werkgever als gewone werknemers in de DmfA aangeeft.

Interimkantoren die gelegenheidsarbeiders tewerkstellen bij een gebruiker uit de horecasector moeten altijd 'E' aangeven.

 

Vanaf het 1ste kwartaal 2020 wordt deze zone uitgebreid naar de gelegenheidswerknemers in de begrafenissector. Zij moeten eveneens gemeld worden met de aanduiding 'E' om hen te kunnen onderscheiden van de gewone werknemers.