Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten× Ik begrijp het

Ga naar hoofdinhoud

De portaalsite van de Belgische sociale zekerheid

De portaalsite van de Belgische sociale zekerheid verzamelt alle informatie, diensten en onlineprocedures in verband met sociale zekerheid voor burgers.

De informatie is georganiseerd per thema. Op de onderliggende pagina’s vind je per onderwerp een inleiding, met doorverwijzing naar de verantwoordelijke instelling. Je vindt er ook interessante links en eventueel bijhorende onlinediensten.

Alle thema's

Uitgelicht

Mijn vakantierekening

Arbeider of niet-zelfstandig kunstenaar? Alle info over je vakantiegeld en je vakantiedagen vind je in de onlinedienst Mijn vakantierekening.

Commissie Arbeidsrelaties

Ben je werknemer of zelfstandige? Vraag het aan de Commissie Arbeidsrelaties en krijg uitsluitsel over je statuut. Lees erover onder Onduidelijkheid over je statuut.

België verlaten

Ga je in het buitenland wonen, werken of studeren? Je vindt alles over je rechten op sociale zekerheid in het buitenland op de website België verlaten.

Onlinediensten

Gebruik de onlinediensten om je dossier te bekijken, simulaties te maken of je te informeren. Beveiligd aanmelden kan met je elektronische identiteitskaart (eID), itsme of een gebruikersnaam en wachtwoord plus beveiligingscode.