Uw browser laat geen javascript toe. Om die reden zijn bepaalde functionaliteiten niet voorhanden.
Naar de inhoud van deze pagina

Fonds Sociale Maribel van de overheidssector

De Sociale Maribel is een regeling die de tewerkstelling in de non-profitsector bevordert. Ze biedt provinciale en plaatselijke besturen en andere werkgevers uit de openbare sector financiële steun om extra personeel aan te werven in:

  • de gezondheidszorg,
  • maatschappelijke dienstverlening, en
  • cultuur.

De subsidies worden toegekend door het Fonds Sociale Maribel van de Overheidssector. Dat fonds is bij de RSZ ondergebracht.

Het Fonds Sociale Maribel wordt gefinancierd met de forfaitaire bijdragevermindering Sociale Maribel. In tegenstelling tot de andere patronale bijdrageverminderingen wordt de Maribelvermindering niet rechtstreeks aan de werkgever toegekend. In plaats daarvan stort de RSZ het bedrag in het Fonds Sociale Maribel.

Opleidingen tot zorgkundige of verpleegkundige

Het Fonds Sociale Maribel neemt initiatieven om het tekort aan zorgkundigen en verpleegkundigen te verhelpen. Deze opleidingsinitiatieven bieden werknemers ideale omstandigheden om zich om te scholen of bij te scholen. Als werkgever uit de openbare zorgsector krijgt u een financiële tussenkomst.

Alles wat u moet weten over de zorgopleidingen van het Fonds Sociale Maribel leest u op Opleidingen Openbare Zorg Nieuw venster. U vindt er ook de voorwaarden, documenten en het opleidingsverloop voor uw kandidaat-zorgkundigen en -verpleegkundigen.

De linken hieronder brengen u rechtstreeks naar de werkgeverinformatie voor de opleidingsprojecten.