Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten × Doorgaan

Vers le contenu de cette page

6.2.2.1. Betrokken werkgevers

De werkgevers die onder het toepassingsgebied van deze doelgroepvermindering vallen, zijn:

  • de gemeenten;
  • de intercommunales;
  • de aan de gemeenten ondergeschikte openbare instellingen (o.a. de autonome gemeentebedrijven, de openbare centra voor maatschappelijk welzijn en de verenigingen van openbare centra voor maatschappelijk welzijn);
  • de lokale politiezones;
  • de provincies;
  • de aan de provincies ondergeschikte openbare instellingen (o.a. de autonome provinciebedrijven).

De Vlaamse Gemeenschapscommissie, de Franse Gemeenschapscommissie en de openbare instellingen die van de gewesten of de gemeenschappen afhangen (o.a. gewestelijke economische instellingen), kunnen niet genieten van de voordelen van het activaplan en de doelgroepvermindering voor langdurig werkzoekenden, behoudens voor de werknemers die aangeworven worden in het kader van een doorstromingsprogramma.

Op 1-1-2017 wordt de doelgroepvermindering langdurig werkzoekende in het activa-plan afgeschaft in het Vlaamse Gewest. Een werkgever zal vanaf 1-1-2017 geen nieuwe doelgroepvermindering langdurig werkzoekende in het activaplan meer kunnen aanvragen voor een vestigingseenheid in het Vlaamse Gewest.
Een overgangsmaatregel wordt voorzien voor de werknemers die op 31-12-2016 recht geven op deze doelgroepvermindering en die in een ononderbroken tewerkstelling alle voorwaarden van de doelgroepvermindering langdurig werkzoekenden in het activaplan blijven vervullen. Voor hen zal het bestuur verder kunnen genieten van de doelgroepvermindering langdurig werkzoekende in het activaplan tot het einde van de duurtijd en dit uiterlijk tot en met het vierde kwartaal van 2018.