Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten × Doorgaan

Vers le contenu de cette page

6.2.1.6 Behoud van een doelgroepvermindering bij een reorganisatie

Bij een reorganisatie met personeelsoverdracht bij provinciale en plaatselijke besturen, kan de doelgroepvermindering onder bepaalde voorwaarden verder worden toegekend.

De essentie van het stelsel van doelgroepverminderingen is dat bepaalde doelgroepen van werknemers actief in de arbeidsmarkt opgenomen worden. In functie van dit doel aanvaardt de RSZ dat het het provinciaal of plaatselijk bestuur blijft genieten van een doelgroepvermindering voor de werknemers die hij in het kader van een fusie, een splitsing of een inbreng van een algemeenheid of één of meerdere bedrijfstakken overneemt van een andere werkgever.

De doelgroepvermindering kan voortgezet worden als de nieuwe werkgever behoort tot het toepassingsgebied van de aangevraagde doelgroepvermindering.

Bijvoorbeeld:

de nieuwe werkgever heeft slechts recht op een doelgroepvermindering jonge werknemer als hij voldoet aan de startbaanverplichting.

Een nieuwe werkgever die een doelgroepvermindering wenst voort te zetten, kan bij de RSZ een attest “aanvraag tot verderzetting doelgroepverminderingen bij herstructurering” bekomen. Het attest bevestigt dat de herstructurering onder de regeling van artikel 353ter van de programmawet van 24-12-2002 valt en dat de voordelen, verbonden aan de lopende tewerkstelling, van kracht blijven. De nieuwe werkgever kan het attest gebruiken om bij de bevoegde instelling een activeringsuitkering aan te vragen voor een overgenomen werknemer of om door het bevoegde Gewest erkend te worden als een werkgever die binnen het toepassingsgebied van de sociale inschakelingseconomie valt.