Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten × Doorgaan

Vers le contenu de cette page

6.2.1.7 De regionalisering van het doelgroepenbeleid

Met uitzondering van de doelgroepvermindering voor de vervangers van een werknemer in de (vrijwillige) vierdagenweek zijn alle in 6.2.1.5. vermelde doelgroepverminderingen geregionaliseerd.

De RSZ is de enige administratieve en technische operator van de regionale doelgroepverminderingen die toegekend worden aan de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten, maar de Gewesten kunnen eigen arbeidsmarktbeleid voeren.

Elk Gewest kan op zijn grondgebied de regionale doelgroepverminderingen afschaffen, wijzigen of nieuwe doelgroepverminderingen creëren. Zolang de Gewesten de federaal ingevoerde doelgroepverminderingen niet wijzigen, blijven deze van toepassing. De federale overheid voert geen nieuwe doelgroepvermindering meer in en wijzigt de bestaande doelgroepverminderingen niet meer.

Elk gewest financiert de doelgroepverminderingen die op zijn grondgebied toegekend worden. De RSZ legt iedere doelgroepvermindering die aan een provinciaal of plaatselijk bestuur toegekend wordt, ten laste van het Gewest op basis van de plaats van de tewerkstelling van de werknemer die geniet van de doelgroepvermindering. De RSZ bepaalt de plaats van de tewerkstelling op basis van de vestigingseenheid. Een doelgroepvermindering wordt geweigerd als het vestigingseenheidsnummer niet gekend is in de Kruispuntbank van Ondernemingen voor het kwartaal waarin de doelgroepvermindering gevraagd wordt, of als er geen geldig of correct vestigingseenheidsnummer vermeld wordt in de DmfAPPL (zie 8.3.3.15).