Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten × Doorgaan

Vers le contenu de cette page

Melding

Voorafgaand aan de tewerkstelling van een werknemer of van een stagiair op het Belgische grondgebied zijn de buitenlandse werkgever van de werknemer, de gedetacheerde buitenlandse stagiair of de instelling waar hij zijn studies of zijn beroepsopleiding volgt, ertoe gehouden een melding (LIMOSA-1) te verrichten, bij voorkeur via elektronische weg. De melder zal onmiddellijk een ontvangstbewijs krijgen waarin wordt bevestigd dat een formeel geldige melding werd ingediend.

Dit document zal als bewijs van melding dienen en moet voorafgaand aan elke tewerkstelling aan de Belgische gebruiker worden voorgelegd en eveneens in geval van een controle.

Naast de naam van de melder, de detacheringsperiode en het nummer en de datum van de melding moeten op het ontvangstbewijs de identificatiegegevens (identificatienummer en naam) en de adressen van de onderneming, van de Belgische klant en van de plaats van tewerkstelling in België worden vermeld, alsook de naam en voornaam en het identificatienummer van de sociale zekerheid van de werknemer.

Er moet op worden gewezen dat als het gaat om een werknemer die regelmatig wordt tewerkgesteld in verschillende landen voor andere activiteiten dan deze in de sector van de bouw en de uitzendarbeid, deze slechts over een “ vereenvoudigd ” ontvangstbewijs zal moeten beschikken, waarin een volledige periode van 12 maanden vermeld staat en noch de plaats van tewerkstelling noch het uurrooster of de Belgische klant worden beschreven.

U kan nadere informatie over het toepassingsgebied hiervan vinden op de website www.limosa.be.