Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten × Doorgaan

Vers le contenu de cette page

Dimona en C3.2A kaarten voor de bouwsector

Het is tijdelijk niet verplicht om bij Dimona-aangiften voor de bouwsector C3.2A-kaartnummers (in het kader van tijdelijke werkloosheid) in te voeren voor de eerste twee maanden van tewerkstelling. Normaal gezien wordt, wanneer geen nummer wordt ingevoerd, de aangifte Dimona geweigerd. 

In het kader van de Coronacrisis was bij de RVA een tijdelijke vereenvoudigde procedure ingevoerd, waarbij het niet langer nodig was om deze kaarten af te leveren. Het gebruik van de vereenvoudigde procedure 'tijdelijke werkloosheid overmacht te wijten aan de coronapandemie en de oorlog in Oekraïne' liep af op 30 juni 2022.

Een aantal versoepelingen blijven echter verder van toepassing. Zo blijft de werknemer vrijgesteld van het gebruik van een controlekaart C3.2A tot en met 31 december 2022 zodat de werkgever die dus niet moet overhandigen aan de werknemer die tijdelijk werkloos wordt gesteld, ongeacht de reden van de tijdelijke werkloosheid. Tot 31 december 2022 moet het nummer van deze kaarten dan ook niet meegegeven worden in Dimona.

Meer informatie betreffende de afloop van de vereenvoudigde procedure en het gebruik van deze kaart kan u terugvinden op de website van de RVA