Aanduiding 'gelegenheidswerknemer horeca'
Inhoudstafel
- Aanduiding 'gelegenheidswerknemer horeca'
- Specifiek voor de bouwsector
- Maatregelen non-profit
- Uitsluiting Capelo
- Gegeven dat toelaat een verplichting te controleren
- Afwijkende berekeningsbasis voor de bijdrage overheidspensioen
- Ziekteperiode statutair personeelslid in de openbare sector
- Notie vrijstelling prestaties
- Loopbaanmaatregel
- Aantal opgebouwde vakantiedagen van de zeevarende
- Sectordetail social/non profit
- Mobiliteitsbudget
Gelegenheidswerknemers in de horeca waarvoor een voordelig forfait gehanteerd wordt voor de berekening van de bijdragen, worden aangegeven onder een aparte werknemerscategorie 317, terwijl gelegenheidswerknemers die meer dan 50 dagen als dusdanig tewerkgesteld zijn aangegeven worden zoals de niet-gelegenheidswerknemers onder werknemerscategorie 017.
Om deze werknemers toch te kunnen onderscheiden van de 'gewone' werknemers in de horeca , werd een zone 'gelegenheidswerknemer horeca' gecreëerd binnen een nieuw functioneel blok 'informatie tewerkstelling' dat verbonden is met één tewerkstellingslijn. De aanduiding 'E' binnen dit veld maakt het mogelijk binnen de dmfa deze werknemers toch te kunnen herkennen. Dit gegeven moet dus alleen ingevuld worden voor de gelegenheidswerknemers in de horeca vanaf de 51ste werkdag.
Interimkantoren die gelegenheidsarbeiders tewerkstellen bij een gebruiker uit de horecasector moeten altijd 'E' aangeven.