Uw browser laat geen javascript toe. Om die reden zijn bepaalde functionaliteiten niet voorhanden.
Algemene informatie

Veel gestelde vragen

voor: provinciale en plaatselijke besturen

Open 01/01/2022: Geleidelijke uitdoving van de DmfAPPL

Vanaf 1 januari 2022 worden de provinciale en plaatselijke overheidsdiensten ge´ntegreerd in de RSZ-processen.

Let wel:

De loon- en prestatiegegevens van de periodes tot en met het 4de kwartaal 2021 moeten aangegeven worden in DmfAPPL. Het gaat niet alleen over de originele aangifte van het 4de kwartaal 2021, maar ook over mogelijke wijzigende aangiften over de periode tot en met het 4de kwartaal 2021.

Voor periodes vanaf het 1ste kwartaal van 2022 moet u de aangifte voor loon- en prestatiegegevens doen in DmfA.

Het glossarium van de notificatie bevat zones die niet in de DmfAPPL-aangifte weerhouden zijn. Wat gebeurt hiermee?

Het glossarium van de notificatie voor de DmfA en de DmfAPPL is identiek. De zones die niet in de DmfAPPL-aangifte voorkomen zijn facultatief in de notificatie. Aangezien ze facultatief zijn zullen ze niet meegestuurd worden wanneer ze geen waarde hebben. Dit betekent dat ze bij een DmfAPPL-aangifte nooit ingevuld zullen zijn.

De bedragen voor bijdragen zijn facultatief. Wat is het resultaat in de notificatie wanneer we geen bedragen doorgeven?

Het niet aangeven van de bedragen wordt door het systeem gezien als een niet-procentuele anomalie. Het systeem gaat de bedragen zelf berekenen en dit leidt tot een zekere systeemcorrectie. De niet-procentuele anomalie zal zo dus opgelost zijn. Hoe uit zich dat in de producten die verstuurd worden?

  • In de notificatie zal aangegeven worden dat er een niet-procentuele anomalie was. Tegelijkertijd wordt echter aangegeven dat ze al verbeterd is door een zekere systeemcorrectie. Het bedrag wordt hierbij ook al meegegeven.
  • In de notificatie van wijziging zal deze zekere systeemverbetering herhaald worden. Op dit moment worden ook de technische identificatiegegevens van deze verbetering meegegeven.