Uw browser laat geen javascript toe. Om die reden zijn bepaalde functionaliteiten niet voorhanden.
Naar de inhoud van deze pagina

Dimona via webservice

U kunt uw aangiften naar de RSZ versturen via een REST-webservice. Uw softwareleverancier integreert die in uw bestaande informaticasysteem.
De technische informatie op deze pagina is bedoeld voor IT-diensten en softwareontwikkelaars.

Gebruikt u de REST-webservice van de sociale zekerheid nog niet?

Voordat u de REST-webservice van de sociale zekerheid in gebruik neemt, moet u voor uzelf of uw opdrachtgever een account maken en de beveiliging regelen.

Een gebruikersaccount aanmaken

Volg de handleiding Procedure voor toegangsbeheer in UMan .pdf - Nieuw venster om de toegang van de gebruikers.

Een technische gebruiker aanmaken

Uw opdrachtgever moet nu een technische gebruiker aanmaken in de onlinedienst Toegangsbeheer. De handleiding Uw kanaal webservices aanmaken voor het portaal van de sociale zekerheid legt uit hoe .pdf - Nieuw venster.

Een webservicekanaal activeren

Als de technische gebruiker aangemaakt is, moet uw opdrachtgever het webservicekanaal activeren in Toegangsbeheer. De handleiding Uw webservicekanaal toevoegen op het portaal van de sociale zekerheid .pdf - Nieuw venster om het kanaal te activeren toont alle stappen.

OAuth-beveiliging opzetten

De REST-webservice van de sociale zekerheid is beveiligd. Voordat u hem kunt gebruiken, moet u het OAuth-beveiligingsprotocol implementeren. Steun daarvoor op de volgende documentatie:

De REST-webservice voor Dimona

Een bijzonderheid van de REST-webservice voor Dimona is dat de RSZ geen synchrone behandeling van de aangiften kan garanderen. Daarom is het functioneren van de webservice in 2 aparte transacties opgedeeld:

  • POST: een aangifte indienen, en
  • GET: het resultaat van de behandeling van de aangifte bekijken.

De behandelingstijd van een Dimona varieert. Dat wil zeggen dat u misschien meerdere ‘GET’-oproepen moet doen om het resultaat van de behandeling van uw aangifte te zien. U zult dus een ‘Retry’-mechanisme moeten implementeren, zoals beschreven in onze documentatie. We leggen u ook uit welke frequentie uw ‘Retry’ moet hebben om het Dimonasysteem niet te overspoelen met oproepen.

Zo werkt het: Functionele documentatie REST-webservice voor Dimona .pdf - Nieuw venster

Dit hebt u ook nodig