Uw browser laat geen javascript toe. Om die reden zijn bepaalde functionaliteiten niet voorhanden.
Naar de inhoud van deze pagina

Tijdelijke werkloosheid

Onder "tijdelijke werkloze" verstaan we een werknemer die door een arbeidsovereenkomst verbonden is, waarvan de uitvoering tijdelijk geheel of gedeeltelijk geschorst is.

Met de onlinedienst Tijdelijke werkloosheid kunt u als werkgever:

  • een aanvraag tot tijdelijke werkloosheid van één of meerdere werknemers doen, en
  • de eindbeslissing van de RVA bekijken.

De beslissing van de RVA is beschikbaar in PDF-vorm de dag nadat ze effectief genomen is. Is de beslissing positief, dan kan uw werknemer aanspraak maken op een werkloosheidsuitkering als tijdelijk werkloze.

Wanneer u uw aangifte via elektronische gestructureerde berichten gedaan heeft, ontvangt u de eindbeslissing van de RVA langs dezelfde weg.

Voor meer informatie kunt u hier terecht:

Elektronische mededeling van de tijdelijke werkloosheid aan de RVA Nieuw venster

Een aanvraag voor tijdelijke werkloosheid indienen

Gebruikt u de beveiligde onlinediensten van de sociale zekerheid voor het eerst voor deze aanvraag tijdelijke werkloosheid? Dan moet u zich eerst registreren om een beveiligde toegang te krijgen. Registreer u in CSAM, via de pagina ‘Registreren'. Een handleiding en het verloop van de procedure vindt u in de Step-by-Step Guide op de website van CSAM .pdf - Nieuw venster.

Hebt u problemen of vragen bij uw registratie? Het contactcenter van de sociale zekerheid helpt u verder, op het nummer 02/511 51 51. Het contactcenter is bereikbaar van maandag tot vrijdag, van 7 tot 20 uur.

Zodra u geregistreerd bent en uw beveiligde toegang hebt, kunt u een elektronische mededeling tijdelijke werkloosheid indienen bij de RVA. Gebruik daarvoor de knop ‘Tijdelijke werkloosheid invoeren’ op deze pagina.

Hoe u de onlinedienst gebruikt, leest u in de Handleiding: Tijdelijke werkloosheid Step by step .pdf - Nieuw venster.

Voor bijkomende info of vragen kunt u terecht op de website van de RVA Nieuw venster.

Alle technische info over Tijdelijke werkloosheid zijn gegroepeerd in de TechLib