Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten× Ik begrijp het

Ga naar hoofdinhoud

Je vakantiegeld 2021 nog niet gekregen?

05-12-2023

Ongeveer 12.700 arbeiders en niet-zelfstandige kunstenaars hebben hun rekeningnummer niet meegedeeld om hun vakantiegeld 2021 (werkjaar 2020) te ontvangen.

Dat aantal blijft beperkt ten opzichte van de 1,6 miljoen werknemers die hun vakantiegeld via de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) en de sectorale vakantiefondsen ontvangen hebben. Maar de vakantiefondsen maken er een erezaak van om alle arbeiders te betalen waar ze recht op hebben.

Daarom doet de RJV deze oproep: geef je rekeningnummer door aan je vakantiefonds(en) vóór 31 december 2023. Als je dat niet doet, verlies je je vakantiegeld.

Hoe weet je of je in dit geval bent?

Meld je aan op de onlinedienst 'Mijn vakantierekening'. Daar zie je als arbeider of niet-zelfstandig kunstenaar de historiek van de betalingen van je vakantiegeld en de bedragen waarop je eventueel recht hebt. Raadpleeg het vakantiejaar 2021 om te zien het bedrag gestort is. Als dat niet het geval is, moet je je rekeningnummer zo snel mogelijk aan het verantwoordelijk vakantiefonds meedelen.

Eenvoudig je rekeningnummer doorgeven

Om je vakantiegeld te ontvangen, moet je dus je persoonlijke rekeningnummer meedelen:

Voor werknemers die geen toegang hebben tot het internet, en naargelang het vakantiefonds waarbij hun werkgever in 2020 aangesloten was, is het altijd mogelijk om:

  • Voor de RJV:
    • je gegevens (naam, voornaam, adres, rijksregisternummer en zichtrekeningnummer) via brief mee te delen, het document te ondertekenen, te dateren en naar de RJV te sturen, of
    • naar het loket van de RJV (Warmoesberg 48 te Brussel) te komen.
  • Voor de andere vakantiefondsen: aan het vakantiefonds in kwestie een formulier te vragen dat door de bank ingevuld moet worden.

Bedrag niet correct of verlenging van de verjaringsdatum nodig?

Arbeiders die het bedrag betwisten, of die de datum van verjaring van hun recht op vakantiegeld 2021 (vakantiejaar 2020) willen verlengen, kunnen dat doen tot 31 december 2023.

Je vindt meer informatie op de pagina Hoe beroep aantekenen? op de website van de RJV.


Auteur

Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie