Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten× Ik begrijp het

Ga naar hoofdinhoud

Filters

Datum


Resetten

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief (E-news) verzamelt maandelijks het belangrijkste nieuws van de Openbare Instellingen van Sociale Zekerheid (OISZ) en de FOD Sociale Zekerheid. De E-news bevat informatie over de sociale zekerheid voor een ruim publiek. Abonneren is gratis.

Abonneer je nu!

Nieuws

Resultaten van 1 tot 10 van 96

10/04/2024

Opgelet: pogingen tot phishing via sms en e-mail in naam van de RJV

Kijk uit voor frauduleuze sms’en en e-mails in naam van de RJV. Klik nooit op de link in die berichten!


29/03/2024

Bijdragen aan de volledige inclusie van mensen met een handicap

Op dinsdag 19 maart vond de conferentie "Towards full inclusion of persons with disabilities – the European Pillar of Social Rights and beyond" plaats in het kader van het Belgisch voorzitterschap van de Raad van de EU.


25/03/2024

Breng je identiteitskaart mee naar het ziekenhuis: de goede reflex

In samenwerking met de ziekenhuizen en ziekenfondsen heeft het RIZIV een communicatiecampagne gelanceerd over de voordelen die je als patiënt geniet als je je identiteitskaart meebrengt naar het ziekenhuis.


21/02/2024

Webinar: Klimaatverandering en sociale bescherming

Op vrijdag 8 maart om 10 uur presenteert Koen Vleminckx online de metapaper ‘De uitdaging van de klimaatverandering: hoe kunnen sociale bescherming en arbeids- en werkgelegenheidsmaatregelen aanpassing en mitigatie ondersteunen?’


31/01/2024

Word zorgkundige of verpleegkundige met het Fonds Sociale Maribel

Je omscholen of bijscholen in ideale omstandigheden? Op de nieuwe website Opleidingen Openbare Zorg lees je hoe dat kan.


25/01/2024

Minimuminkomen: EU-lidstaten denken na over de toekomst van Europese sociale bescherming

De POD Maatschappelijke Integratie organiseerde op 18 januari 2024 de conferentie 'Minimuminkomen: naar een vangnet voor iedereen' in Brussel.


08/12/2023

Kinderen met obesitas krijgen multidisciplinaire begeleiding op maat

Bijna 6% van de kinderen tussen 2 tot en 17 jaar oud lijdt aan obesitas. Vanaf 1 december 2023 start het RIZIV een zorgtraject op voor deze kinderen.


05/12/2023

Je vakantiegeld 2021 nog niet gekregen?

Ongeveer 12.700 arbeiders en niet-zelfstandige kunstenaars hebben hun vakantiegeld 2021 nog niet gekregen omdat ze hun rekeningnummer niet doorgegeven hebben.


05/12/2023

Working in the arts: verbeterde sociale bescherming voor kunstwerkers

Working in the Arts is een project dat werd opgestart door de huidige regering om het kunstenaarsstatuut te hervormen en te verbeteren.


05/10/2023

Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid: call for papers

Het Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid (BTSZ) is een onafhankelijk wetenschappelijk tijdschrift. Om de horizon te verruimen en nieuwe auteurs aan te moedigen, lanceert de redactie een Call for Papers.