Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten× Ik begrijp het

Ga naar hoofdinhoud

Consumentenrecht: ken je rechten en doe ze gelden

25-05-2021

25 mei 2021 - Binnen welke termijn kan je een online aangekocht artikel binnen de Europese Unie terugsturen? Aan welke voorwaarden moet daarbij worden voldaan? Hoe kunnen we mogelijke valkuilen op het internet vermijden? Met steeds meer virtuele transacties is het niet altijd gemakkelijk om onze weg te vinden, maar gelukkig biedt Your Europe de antwoorden.    

Ter gelegenheid van zijn digitale roadshow organiseert het Your Europe-portaalop donderdag 27 mei van 14.00 tot 15.30 uur een 100% online-evenement. Het helpt je om je rechten beter te leren kennen aan de hand van verschillende thema's, zoals:

  • de regels voor e-commerce,
  • tips bij online aankopen,
  • shopping tijdens COVID, of
  • uitdagingen voor een duurzame consumptie. 

Sprekers

Dit tweetalige evenement – in het Nederlands en in het Frans – wordt georganiseerd in samenwerking met de FOD Kanselarij van de Eerste Minister. Het verwelkomt online drie Belgische influencers: Claire Marnette (Milkywaysblueyes), César Casier en Daniela Prepeliuc. Ook een juriste van de FOD Economie neemt deel: Jessica De Pauw is gespecialiseerd in consumentenrechten bij online aankopen en in oneerlijke handelspraktijken.

Een geknipt moment om de nieuwe mogelijkheden van Your Europe voor te stellen.

 

 

Wat is Your Europe?

Maar wat is Your Europe precies?  Het is een portaal dat op initiatief van de Europese Commissie werd opgericht en dat als eerste Europese onlinehulpmiddel fungeert. Het geeft burgers en bedrijven rechtstreeks toegang tot alle nodige authentieke informatie om overal in Europa te wonen, te werken, te studeren, aankopen te doen of hun bedrijf te ontwikkelen. 

Deelnemen

Om deel te nemen, surf je op donderdag 27 mei vanaf 14.00 uur naar de livestream op de pagina van het evenement Consumentenrechten op de Your Europe-site

Je vindt op deze pagina ook het gedetailleerde programma van het evenement en de biografie van elke influencer.

 

 


Auteur

Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid