Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten× Ik begrijp het

Ga naar hoofdinhoud

De portaalsite van de Belgische sociale zekerheid

De portaalsite van de Belgische sociale zekerheid verzamelt informatie, diensten en onlineprocedures in verband met sociale zekerheid voor burgers.

De informatie is georganiseerd per thema. Op de onderliggende pagina’s vind je per onderwerp een inleiding, met doorverwijzing naar de verantwoordelijke instelling. Je vindt er ook interessante links en eventueel bijhorende onlinediensten.

Alle thema's

Uitgelicht

Omscholen tot zorg- of verpleegkundige

Ontdek de bijzondere bij- en omscholingsinitiatieven van het Fonds sociale Maribel voor de Overheidssector in de rubriek Tewerkstellingsmaatregelen.

België verlaten

Ga je in het buitenland wonen, werken of studeren? Je vindt alles over je rechten op sociale zekerheid in het buitenland op de website België verlaten.

Over de Sociale Zekerheid

Wat is de sociale zekerheid? In welke domeinen speelt ze een rol? Hoe wordt ze gefinancierd? Welke uitkeringen en bijslagen zijn er? Je leest het in Over de sociale zekerheid.

Onlinediensten

Gebruik de onlinediensten om je dossier te bekijken, simulaties te maken of je te informeren. Beveiligd aanmelden kan met je elektronische identiteitskaart (eID), itsme of een gebruikersnaam en wachtwoord plus beveiligingscode.