Uw browser laat geen javascript toe. Om die reden zijn bepaalde functionaliteiten niet voorhanden.
De digitale handtekening

Technische aspecten van de digitale handtekening

De normen voor de elektronische handtekening, ondersteund door de sociale zekerheid

De elektronische handtekening moet in het domein van de sociale zekerheid aan de volgende normen voldoen:

PKCS#7/CMS

Dit  handtekeningsformaat wordt ondersteund door de sociale zekerheid voor verzenders die aangiftes moeten ondertekenen die ze aan de sociale zekerheid overmaken. Dit formaat wordt ook gebruikt door het transferpunt van de sociale zekerheid voor de ondertekening van bepaalde documenten die naar de verzenders verzonden worden. Het gebruik van dit formaat door het transferpunt van de sociale zekerheid zal echter geleidelijk vervangen worden door het formaat CAdES (hieronder beschreven).

De exacte specificaties van deze indeling worden beschreven in de genummerde RFC 3852, gepubliceerd door de IETF op het volgende adres:
https://www.rfc-editor.org/rfc/rfc3852 Nieuw venster

CAdES, meer precies CAdES-T

Het formaat CAdES is het belangrijkste  handtekeningsformaat dat wordt gebruikt door de sociale zekerheid voor het ondertekenen van de documenten die het verzendt naar de verzenders. Dit formaat is dan ook vooral nuttig voor aangevers/verzenders wegens de controle van de digitale handtekening. Het formaat CAdES is een evolutie van het formaat PKCS#7/CMS met inbegrip van de toevoeging van verschillende extra’s. Deze extra’s bieden betere garanties als de handtekening geldig is. Meer precies, de digitale handtekening geproduceerd door de sociale zekerheid respecteert het  handtekeningsformaat CadES-T, dat een erkende timestamp opneemt in de handtekening.
De CAdES-T-handtekening, geproduceerd door de sociale zekerheid, kan worden geverifieerd als een eenvoudige PKCS#7/CMS-handtekening. In dit geval zal de aanvullende timestamp, specifiek voor het CadES-T-formaat niet worden geverifieerd. In geval van problemen kan, indien nodig, steeds later een volledige controle, met inbegrip van de timestamp, worden uitgevoerd.

De specificaties van het CAdES-T-formaat zijn beschreven in volgende RFC:
http://tools.ietf.org/html/rfc5126 Nieuw venster