Uw browser laat geen javascript toe. Om die reden zijn bepaalde functionaliteiten niet voorhanden.
Naar de inhoud van deze pagina

Een testbericht versturen

De simulatieomgeving

Naast de productieomgeving, waarin uw originele aangiften in de vorm van gestructureerde berichten worden verwerkt, bestaat er ook een simulatieomgeving. Daarin worden uw aangiften getest, zonder dat de gegevens in de gestructureerde berichten effectief worden verwerkt.

Een geslaagde aangifte in de simulatieomgeving zal dan ook nooit worden beschouwd als een geslaagde aangifte in productie. Aanvaarding in de simulatieomgeving heeft geen rechtsgeldigheid.

Let op: controleer steeds of u uw aangiften naar de juiste omgeving stuurt.

Opschonen van de simulatieomgeving

U kunt de gegevens die bij een combinatie kwartaal/RSZ-nummer horen uit de simulatieomgeving laten verwijderen. Stuur uw aanvraag naar de dienst GA/TB van Smals via DMFA-Gestionnairessa@smals.be.

Synchronisatie van productie naar simulatie

Elke eerste en derde maandag van de maand wordt het Personeelsbestand van de productie- naar de simulatieomgeving gekopieerd. Zo wordt de simulatieomgeving gesynchroniseerd met echte gegevens.

De synchronisatie wist de testgegevens die zijn ingevoerd in de simulatieomgeving en vervangt ze door productiegegevens.

Tijdens de ochtenden waarop er gesynchroniseerd wordt, hebt u geen interactieve toegang tot het Personeelsbestand. Batchacties worden geaccepteerd, maar niet behandeld.