Uw browser laat geen javascript toe. Om die reden zijn bepaalde functionaliteiten niet voorhanden.
Naar de inhoud van deze pagina

Student@work

Waarvoor dient Student@work?

Student@work is een onlinedienst waarmee je kunt checken hoeveel uren je nog mag werken tegen verminderde sociale bijdragen.

Op een studentenjob betalen jij en je werkgever minder sociale bijdragen. Dat maakt van werken als jobstudent een interessante manier om geld te verdienen.

Maar het aantal uren dat je als jobstudent mag werken tegen verminderde sociale bijdragen, is beperkt. Je krijgt van de overheid bij de start van het kalenderjaar een pakket van 600 uur: je 'urenpakket. Werk je meer, dan worden de sociale bijdragen weer hoger.

Waarom zou je Student@work gebruiken?

  • Student@work helpt je in de gaten te houden hoeveel uren je nog mag werken tegen verminderde sociale bijdragen - en voorkomt zo dat je je urenpakket overschrijdt.
  • Met Student@work kun je een attest maken voor je werkgever. Daarmee kun je een werkgever tonen hoeveel uren hij je nog in dienst mag nemen zonder het urenpakket te overschrijden.
  • Student@work geeft je een overzicht van alle studentenjobs waarvoor je een studentenovereenkomst hebt en die je al hebt uitgevoerd.

App voor mobiele toestellen

Student@work bestaat ook als app voor mobiele toestellen. Met de app kun je op elk moment je resterende uren zien en een attest maken voor je werkgever.

Meer info vind je op Student@work. Nieuw venster

Bijkomende informatie