Uw browser laat geen javascript toe. Om die reden zijn bepaalde functionaliteiten niet voorhanden.
Naar de inhoud van deze pagina

Sociaal internetaanbod

Wil je gebruikmaken van een gunstig maximumtarief voor een internetverbinding op een vaste locatie? Wanneer jij of je gezin in een kwetsbare situatie leeft, dan heb je sinds 1 maart 2024 misschien recht op het ‘Sociaal internetaanbod’.

Hoe werkt het sociaal internetaanbod?

Je kunt nalezen of je recht hebt op het sociaal internetaanbod op de pagina Veelgestelde vragen over het sociaal internetaanbod van de FOD Economie Nieuw venster. Je vindt er ook antwoorden op andere vragen, zoals de telecomoperatoren die het sociaal internetaanbod aanbieden.
Je kunt snel nagaan of je in aanmerking komt voor het sociaal internetaanbod. De FOD Economie heeft daarvoor een online tool gemaakt. Om toegang te krijgen tot die tool, moet je je aanmelden:

  • met je eID en een kaartlezer, of
  • via itsme

Ga naar de tool via de knop ‘Kijk of je recht hebt op het sociaal internetaanbod’

Hoe vraag ik het sociaal internetaanbod aan?

Het resultaat van de tool is louter informatief. Het kent geen enkel recht toe. Je vraagt het sociaal internetaanbod uiteindelijk aan bij een van de deelnemende telecomoperatoren. Zij beschikken over een soortgelijke tool, met respect voor je privacy. Dat betekent dat de telecomoperator geen details krijgt over jouw persoonlijke situatie, alleen een antwoord of je recht hebt op het sociaal internetaanbod.

Kennen die telecomoperatoren jou geen sociaal internetaanbod toe en denk je er toch recht op te hebben? Stel dan je vragen over jouw sociaal statuut bij de bevoegde sociale instantie. Je vindt een lijst van die sociale instanties op de pagina Veelgestelde vragen over het sociaal internetaanbod van de FOD Economie Nieuw venster.

Opgelet!

Krijg je vandaag al het ‘sociaal tarief’ voor telecomdiensten? Let op, want dat voordeel kun je niet combineren met het ‘sociaal internetaanbod’. Kies je voor het ‘sociaal internetaanbod’, dan stoppen automatisch de kortingen van je lopende sociaal tarief. Die kortingen stoppen voor alle diensten, ook bijvoorbeeld voor vaste telefonie.

Controleer zeker op voorhand welke formule het voordeligst is voor jou, want je kunt je beslissing niet omkeren.

Meer informatie vind je op de pagina Sociaal internetaanbod: gunstig tarief voor vast internet van de FOD Economie Nieuw venster. Je vindt er onder meer de lijst van telecomoperatoren bij wie je het sociaal internetaanbod kunt aanvragen.