Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten× Ik begrijp het

Ga naar hoofdinhoud

Word zorgkundige of verpleegkundige met het Fonds Sociale Maribel

31-01-2024

Word zorgkundige of verpleegkundige met het Fonds Sociale Maribel

Het Fonds Sociale Maribel van de Overheidssector organiseert al een paar jaar opleidingen tot zorgkundige of verpleegkundige. Het basisprincipe? Jij hebt een inkomen terwijl je studeert, en je werkgever krijgt de personeelskosten terugbetaald die jouw opleiding meebrengt. De opleidingen van het Fonds Sociale Maribel staan nu samen op hun eigen website, Opleidingen Openbare Zorg.

Vind de opleiding die bij je past

De opleidingen van de Sociale Maribel zijn georganiseerd per doelgroep. Het is dus belangrijk dat je het juiste traject voor jouw situatie aanvraagt. Op de site vind je een wizard die je in een paar stappen naar de gepaste opleiding tot zorgkundige of verpleegkundige brengt:

  • Project 600 voor wie in de openbare zorgsector werkt
  • Instroom A voor wie in de lokale openbare sector maar niet in de zorg werkt
  • #kiesvoordezorg (Instroom B) voor wie niet in de zorg en niet voor een lokaal openbaar bestuur werkt

Verder kan je met de brugopleiding Project 600 een bachelordiploma verpleegkunde behalen als je al een graduaat verpleegkunde hebt, of 5 verpleegkundige handelingen aanleren met PentaPlus als je al zorgkundige bent.

De volledige informatie binnen handbereik

De informatie over de opleidingen van het Fonds Sociale Maribel was tot nog toe verspreid over de luiken Burger en Onderneming van dit portaal. De nieuwe website brengt alle gegevens nu samen:

  • Voor jou als kandidaat: inschrijvingsdata, toegangsvoorwaarden, documenten, en verloop van elke opleiding.
  • Voor je werkgever: waar die recht op heeft, wat die van jou mag verwachten, en welke administratieve stappen die te ondernemen heeft.

Vanaf nu verwijst het portaal van de sociale zekerheid dus door naar Opleidingen Openbare Zorg van het Fonds Sociale Maribel.

Over het Fonds Sociale Maribel

Het Fonds Sociale Maribel van de Overheidssector is opgericht om nieuwe arbeidsplaatsen in de openbare non-profitsector te creëren. Het is ondergebracht bij de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ).


Auteur

Rijksdienst voor Sociale Zekerheid