Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten× Ik begrijp het

Ga naar hoofdinhoud

Wie wint de 6e Student Award van het Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid?

28-07-2023

De Student Award van het Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid (BTSZ) is aan zijn 6de editie toe. Met de award worden masterscripties over sociale zekerheid en sociale bescherming in de kijker gezet.

Dit gezamenlijk initiatief van de FOD Sociale Zekerheid en de redactieraad van het Tijdschrift wil jongeren aanmoedigen zich te verdiepen in de sociale zekerheid, zodat ze die in de toekomst mee gestalte kunnen geven.

Er waren dit jaar maar liefst 27 inzendingen voor de Student Award. We ontvingen masterscripties in het Nederlands, Frans en Engels vanuit verschillende opleidingen. Deze brede waaier weerspiegelt het uitgangspunt van het Tijdschrift om vanuit een multidisciplinaire opstelling een gediversifieerde benadering van de maatschappelijke uitdagingen weer te geven.

De 4 laureaten van het academiejaar 2022-2023 zijn:

  • Nicolas Docquier, Université de Liège, Faculté Droit, Science Politique & Criminologie, "Rémunérations alternatives et réductions de cotisations sociales à l’aune du financement, de la solidarité et de l’équité de la sécurité sociale belge".
  • Marthe Laroy, UGent, Faculteit Recht en Criminologie, "Re-integratie na arbeidsongeschiktheid van statutair overheidspersoneel. Knelpunten en verbetervoorstellen".
  • Hyunmin Park, KU Leuven, Faculty of Economics And Business, "Inequity in Healthcare Utilization for the Older Population in EU Countries. Unmet Needs for Medicines and Consultations with Doctors due to Costs".
  • Marjolein Regina van der Werf, Vrije Universiteit Brussel, Faculteit Psychologie & Educatiewetenschappen, "Extra armen binnen kansarmoede. Kwalitatief onderzoek naar de invloed van het buddysysteem op empowerment en duurzame levensverandering bij kansarme mensen".

Wie van deze 4 kandidaten heeft de prijs voor 2022 nu gewonnen? Ontdek het in de Student Award 2022-video op YouTube. De winnende scriptie wordt ingeleid door minister Frank Vandenbroucke en voorzitter van de redactieraad Yves Stevens.

Behandel jij in je scriptie een thema over sociale bescherming of sociale zekerheid? Dien dan zeker je kandidatuur in voor de Student Award BTSZ 2023. Een nieuwe oproep voor het academiejaar 2023-2024 is intussen gelanceerd. Je vindt alle informatie op de pagina Word jij de winnaar of finalist van de Student Award BTSZ 2023? op de site van de FOD Sociale Zekerheid.


Auteur

Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid