Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten× Ik begrijp het

Ga naar hoofdinhoud

Webinar: Klimaatverandering en sociale bescherming

21-02-2024

Op vrijdag 8 maart om 10 uur presenteert doctor Koen Vleminckx online de metapaper ‘De uitdaging van de klimaatverandering: hoe kunnen sociale bescherming en arbeids- en werkgelegenheidsmaatregelen aanpassing en mitigatie ondersteunen?’

Een proactief arbeidsmarktbeleid en een goed ontwikkeld socialebeschermingsstelsel kunnen niet alleen helpen om sociaaleconomische schokken als gevolg van klimaatverandering te verzachten. Ze kunnen ook de aanpassing aan de klimaatverandering ondersteunen en een sociaal rechtvaardige groene transitie onderbouwen.

Sommige beproefde recepten, die bijvoorbeeld tijdens de COVID-19-pandemie hun nut hebben bewezen, kunnen daarbij ongetwijfeld opnieuw van nut zijn. Maar klimaatverandering is ook een belangrijke drijvende kracht achter beleidsinnovatie geworden, hier en in de rest van de wereld. Aangezien sommige regio's in de wereld al tientallen jaren te maken hebben met de gevolgen van klimaatverandering, hebben ze al wat beleidservaring opgedaan met sociaaleconomische aanpassing aan klimaatverandering. We kunnen dus ook van hen leren.

Schrijf je in voor de verhelderende online sessie van 8 maart vanaf 10 uur: vul daarvoor het online formulier in.

Wie inschrijft, ontvangt binnenkort een link via Teams.

De sessie is gemengd Nederlands/Frans.

Na de presentatie is er tijd voorzien voor vragen.


Auteur

Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid