Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten× Ik begrijp het

Ga naar hoofdinhoud

Uitreiking Student Award BTSZ 2020

02-04-2021

02 april 2021 - Het Belgisch Tijdschrift voor Sociale Zekerheid (BTSZ) organiseert jaarlijks de Student Award om de meest verdienstelijke masterscripties over onze sociale zekerheid en sociale bescherming in de schijnwerpers te zetten. Hieronder de laureaten van de editie 2020.

Het BTSZ is een multidisciplinair, wetenschappelijk tijdschrift dat een divers doelpubliek informeert over sociale zekerheid en sociale bescherming in België binnen de Europese context.

Voor de editie van 2020 ontvingen we meer dan 30 inzendingen van uitzonderlijke kwaliteit. Vandaag maakt Frank Vandenbroucke, Vice-eersteminister en minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid, de winnaar bekend.

De drie laureaten zijn:

  • Charlotte Bruynseraede, KU Leuven, Faculteit Rechtsgeleerdheid : "Werken in armoede: hoe een adequate toegang tot de sociale zekerheid garanderen? Casus zelfstandigen. Een rechtsvergelijkend onderzoek"
  • Nicolas Vantomme, KU Leuven, Faculteit Rechtsgeleerdheid : "De compatibiliteit van de gedefederaliseerde gezinsbijslagsystemen met de Belgische coördinatieregels en het Europees recht"
  • Joren Dehond, Vrije Universiteit Brussel, Faculteit Rechten en Criminologie : "De Europese pijler van sociale rechten. In welke mate komen de sociale rechten versterkt uit een uitvoering van de Europese Pijler van Sociale Rechten?"

 

 

Om veiligheidsredenen in verband met corona wordt de ceremonie online georganiseerd. Je kan de video van de Student Award 2020 terugvinden op YouTube.

 

 

 

 


Auteur

Federale Overheidsdienst Sociale Zekerheid