Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten× Ik begrijp het

Ga naar hoofdinhoud

Opgelet: pogingen tot phishing via sms en e-mail in naam van de RJV

10-04-2024

De Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV) waarschuwt voor frauduleuze sms’en en e-mails in zijn naam. De RJV heeft het nodige gedaan om de valse sites te blokkeren, maar er kunnen nog altijd sms’en en e-mails met nieuwe links circuleren. Krijg je zo'n bericht binnen? Klik dan zeker nooit op de link die erin staat.

Frauduleuze sms'en en e-mails in naam van de RJV vragen je om je rekeningnummer door te geven via een link die leidt naar een valse RJV-website. Je krijgt ook de vraag om je Digipass te gebruiken. Klik nooit op zo'n link! De RJV stuurt nooit sms-berichten. De RJV vraagt nooit om je Digipass te gebruiken

Ook als iemand je opbelt om je persoonlijke gegevens op te vragen en om je Digipass te gebruiken, doe dat dan zeker niet!

Wil je je rekeningnummer doorgeven aan de RJV om je vakantiegeld te ontvangen, of wil je je rekeningnummer aanpassen? Gebruik dan de onlinedienst Mijnvakantierekening.be of het online formulier op de officiële website: www.rjv.fgov.be of www.rjv.be (beide adressen zijn geldig).


Auteur

Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie