Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten× Ik begrijp het

Ga naar hoofdinhoud

Let op voor valse sms'en en e-mails in naam van de RJV

25-05-2022

Verwacht jij net zoals elk jaar rond deze tijd de betaling van je vakantiegeld? Wees dan extra waakzaam. We krijgen immers meldingen van werknemers dat er weer valse sms'en en e-mails in naam van de Rijksdienst voor jaarlijkse vakantie (RJV) circuleren. Daarin wordt naar je persoonlijke gegevens gevraagd, en nodigt men je uit om op een link te klikken, onder meer om 'het nieuwe bedrag van je vakantiegeld' te bevestigen. Krijg je zo'n sms of e-mail, klik dan in geen geval op de link, en beantwoord het bericht niet, want het gaat om oplichterij!

Welk risico loop je als je op een link klikt? Als je op de link klikt en je persoonsgegevens deelt via de DIGIPASS, kunnen de bedriegers honderden euro's van je bankrekening halen. Doe dat dus zeker niet!
We raden je wel aan om het bericht door te sturen naar suspect@safeonweb.be, zodat zij de link kunnen blokkeren. Waakzaam blijven is echter belangrijk, want de oplichters laten zich niet tegenhouden en blijven frauduleuze berichten met nieuwe links sturen.

Hou er ter herinnering ook rekening mee dat de RJV nooit sms-berichten of e-mails stuurt waarin we je vragen om je DIGIPASS te gebruiken. Wil je je rekeningnummer aan ons meedelen of laten aanpassen, gebruik dan de onlinedienst Mijn vakantierekening via de RJV-website of het onlineformulier op de website van de RVJ.

Bekijk ook de informatie over frauduleuze berichten op de website van de RJV
 


Auteur

Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie