Uw browser laat geen javascript toe. Om die reden zijn bepaalde functionaliteiten niet voorhanden.
Naar de inhoud van deze pagina

Student@work

Student@work is een onlinedienst waarmee u kunt nagaan hoeveel uur een student nog mag werken tegen verminderde sociale bijdragen.

Wanneer gelden solidariteitsbijdragen voor studentenarbeid?

Studentenarbeid is niet onderworpen aan de normale sociale bijdragen, maar aan verminderde sociale bijdragen of zogenaamde ‘solidariteitsbijdragen’.

Ze bedragen:

  • 5,42% voor de werkgevers
  • 2,71% voor de studenten

Solidariteitsbijdragen gelden voor de eerste 600 uur die een student per jaar werkt. Die 600 uur noemen we het 'contingent' van de student. Werkt een student meer dan 600 uur per jaar, dan gelden de normale sociale bijdragen.

Check hoeveel uur een student al gewerkt heeft

Als werkgever weet u niet altijd hoeveel uur een student al gewerkt heeft. Dat komt omdat een student voor verschillende werkgevers kan werken. Het risico bestaat dus dat een student die voor u werkt het contingent van 600 uur al heeft overschreden.

Wanneer u voor een student een Dimona-aangifte doet, krijgt u een waarschuwing als de student in kwestie het contingent overschreden heeft. Het is voor u als werkgever echter interessanter om vooraf te weten hoeveel uren een student nog beschikbaar heeft.

Kijk daarom in Student@work om na te gaan hoeveel uur een student nog kan werken voordat het contingent opgebruikt is. Zo weet u voordat u de student aanneemt:

  • hoeveel uur die nog mag werken tegen verminderde sociale bijdrage, of
  • dat de student het contingent al opgebruikt heeft, en dat u deze student niet meer tegen verlaagde sociale bijdrage kunt inzetten.

Hoe gebruikt u Student@work?

U wilt een student aannemen? Dan wilt u weten hoeveel uur nog beschikbaar zijn binnen het contingent voor deze student. Het aantal beschikbare uren is gelijk aan het contingent van 600 uren, verminderd met de gepresteerde uren en de uren die al gereserveerd zijn in Dimona. Hoe doet u dat?

  • Vraag de student om een ‘Attest voor toekomstige werkgever’. De student kan dat downloaden van het studentgedeelte van Student@work. Het bevat een toegangscode.
  • Meld u via de knop ‘Raadpleeg het contingent’ op deze pagina aan bij het werkgeversgedeelte van Student@work.
  • Geef de toegangscode in die op het attest van de student staat.

U ziet nu hoeveel van de 600 uren de student nog kan werken tegen verminderde sociale bijdragen in een specifiek jaar.