Uw browser laat geen javascript toe. Om die reden zijn bepaalde functionaliteiten niet voorhanden.

Actoren arbeidsongevallen

Info

10/08/2020: eIDAS : een nieuw identificatiemiddel voor het portaal

Sinds 10 augustus 2020 is het mogelijk om een identificatiemiddel van een ander EU-land te gebruiken om aan te melden bij de onlinediensten van de Belgische sociale zekerheid en er verrichtingen te doen.

Nieuw identificatiemiddel

Voortaan is het mogelijk om met een nieuw identificatiemiddel bij de onlinediensten van de Belgische sociale zekerheid aan te melden: eIDAS. Zo wordt het mogelijk om aan te melden met een identificatiemiddel van een andere lidstaat van de Europese Unie.

Let op, het gebruikte identificatiemiddel moet wel eIDAS-erkend zijn.

eIDAS (Electronic Identification And Trust Services) werd in het leven geroepen naar aanleiding van de Europese verordening ‘Regulation (EU) 910/2014’, om elektronische transacties tussen EU-burgers te vergemakkelijken.

Meer weten?

Lees de FAQ’s over eIDAS op de website van de FOD Beleid en Ondersteuning Nieuw venster.

 • Corflat II

  Verwerking van de stromen uitgewisseld tussen de wetverzekeraars en het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s

 • Glossat II

  Raadpleging van het glossarium met betrekking tot de stromen uitgewisseld tussen de wetverzekeraars en het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s

 • RINA

  Raadpleeg RINA voor het elektronisch beheer en de uitwisseling van dossiers van de sociale zekerheid tussen de bevoegde instellingen van de Europese landen.

 • Toegangsbeheer

  Maak en beheer gebruikersaccounts, en definieer ontvanger en formaat van de taken binnen uw onderneming.

 • e-Box

  De beveiligde elektronische brievenbus van uw onderneming. U ontvangt er taken en documenten van de instellingen van de sociale zekerheid.