Voordelen voor zelfstandigen

Naast je pensioen als zelfstandige bestaan er in de zelfstandigenregeling nog een aantal premies en bijslagen waar je recht op kan hebben.

Bijzondere bijslag

De bijzondere bijslag is een voordeel dat toegekend wordt bovenop het pensioen voor zelfstandigen. Je moet geen aanvraag indienen om de bijslag te krijgen. De bijzondere bijslag wordt elk jaar in juli betaald. 

Pensioenbijslag

De pensioenbijslag is een voordeel dat toegekend wordt bovenop het pensioen voor zelfstandigen. Je moet geen aanvraag indienen om de bijslag te krijgen.  De pensioenbijslag wordt elk jaar in juli betaald.

Opgelet! Binnen een gezin wordt maar één pensioenbijslag toegekend. Als je een pensioenbijslag krijgt, kan je geen welvaartspremie voor zelfstandigen meer krijgen.

Welvaartspremie

De welvaartspremie is een voordeel dat toegekend wordt bovenop het pensioen voor zelfstandigen. Je moet geen aanvraag indienen om de premie te krijgen. De welvaartspremie wordt elk jaar in mei betaald.

Opgelet! Je kunt geen welvaartspremie voor zelfstandigen meer krijgen als je al een pensioenbijslag krijgt.

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze voordelen, de specifieke voorwaarden en de bedragen kan je terecht op de website van het RSVZ.