Bekijk nu ook je loopbaanmogelijkheden in mycareer.be!

12 maart 2020 - De onlinedienst mycareer.be bood al een handig overzicht van je loopbaan. Nu vind je er, behalve de tijdlijn en de details van je loopbaan, ook andere mogelijkheden die voor je openstaan. Het gaat concreet om soorten jobs die je mag combineren met je huidige statuut.

Welke loopbaanmogelijkheden heb je zoal?

Dat hangt ervan af. Heb je al gewerkt, of sta je nog aan het begin van je carrière?

Als je al aan het werk bent…

De afgelopen jaren heeft de regering een aantal mogelijkheden gelanceerd om burgers officieel te laten bijverdienen naast hun hoofdberoep. Zo riep ze de flexi-job en het bijklussen in het leven. Onder die regelingen verdien je wat extra, en hoef je op die bijkomende inkomsten geen sociale bijdragen of belastingen te betalen.

Tegelijk is het zo dat niet iedereen mag bijklussen of een flexi-job mag doen. Zo kom je enkel voor deze regelingen in aanmerking als je al een hoofdactiviteit hebt of met pensioen bent.

Zegt een flexi-job je wel iets, maar twijfel je of het in jouw situatie mag? Vraag je je soms af of je je mag laten betalen voor klussen die je in je vrije tijd opknapt? Op die vragen biedt mycareer.be je nu dus een antwoord.

Als je nog niet gewerkt hebt…

Sta je op het punt om je loopbaan te beginnen? Dan zie je in mycareer.be of je in aanmerking komt voor een starterjob. Dat is goed om te weten, want het wil zeggen dat je werkgever je voordeliger kan aannemen. Ga dus zeker eens kijken in mycareer.be voordat je gaat solliciteren. Je hebt misschien een extra argument om je eerste werkgever te overtuigen!

Waar zie je je mogelijkheden?

Meld je aan bij de onlinedienst mycareer.be met je elektronische identiteitskaart en je pincode. Je ziet je loopbaanmogelijkheden meteen staan:

  • onder Mijn Loopbaanmogelijkheden, in het menu,
  • via de knop Bekijk loopbaanmogelijkheden, onder je overzicht, en
  • via de knop Mijn mogelijkheden, op je tijdlijn.

Meer informatie

Over de andere gegevens in mycareer.be lees je meer op de pagina mycareer.be.

De regelgeving rond bijklussen, en de onlinedienst waarin je je klussen aangeeft, vind je op de website bijklussen.be.