4.2.201
Vanaf het 2e kwartaal 2008 zijn ook de werkgevers van de niet-commerciële sector, conform de wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van ondernemingen, een basisbijdrage voor het Fonds voor sluiting van ondernemingen verschuldigd. Dit betekent dat nog slechts een handvol werkgevers de basisbijdrage FSO niet verschuldigd zijn.
4.2.202
Buitenlandse werkgevers van een land van de Europese Unie, met of zonder exploitatiezetel in België, zijn nu eveneens de basisbijdrage FSO verschuldigd voor al hun werknemers die aan de Belgische sociale zekerheid onderworpen zijn. Buitenlandse werkgevers van buiten de Europese Unie zijn deze bijdrage enkel verschuldigd als zij een Belgische exploitatiezetel hebben en dan voor al hun werknemers onderworpen aan de Belgische sociale zekerheid. De bijdrage wordt niet geïnd voor de werknemers voor wie louter een bijzondere bijdrage verschuldigd is (studenten voor wie enkel de solidariteitsbijdrage verschuldigd is, bruggepensioneerden en pseudo-bruggepensioneerden, ...).
4.2.203
Vanaf het 1ste kwartaal van 2010 is ze als volgt vastgesteld.
Opgelet: op deze algemene percentages bestaan uitzonderingen voor bepaalde categorieën van werkgevers en werknemers; in Deel 8 vindt u de percentages die voor hen gelden. Berekening van het gemiddeld aantal tewerkgestelde werknemers
Het gemiddeld aantal werknemers tewerkgesteld tijdens de referteperiode, bekomt u:
4.2.204
Werkgevers die menen dat de RSZ voor hen een verkeerde FSO-codering toepast, kunnen hun redenen schriftelijk laten kennen aan de Directie Identificatie van de RSZ.
4.2.205
Het betreft werkgevers van de private sector die tot één van de volgende categorieën behoren:
4.2.206
3. Te vervullen formaliteiten
4.2.207