Het portaal van de sociale zekerheid gebruikt cookies om de site gebruiksvriendelijker te maken.

Meer weten × Doorgaan

Vers le contenu de cette page

Studenten voor wie de solidariteitsbijdrage verschuldigd is

In de DmfA is een apart functioneel blok voorzien voor de studenten voor wie niet de gewone sociale zekerheidsbijdragen verschuldigd zijn, maar wel de solidariteitsbijdrage van 8,14% (de bijdrage van 0,01% voor de financiering van het asbestfonds is hierin begrepen). Het gaat om de studenten die werken met een studentenovereenkomst en dit voor maximum 50 dagen.

Naast de gegevens om deze personen als werknemer te identificeren, moet u voor hen alleen de volgende gegevens meedelen:

  • LOON: Het bedrag van het brutoloon dat de student ontvangt.
  • BIJDRAGE: Het bedrag van de solidariteitsbijdrage ( = 8,14% van het loon)
  • AANTAL DAGEN: Het aantal dagen dat de student gewerkt heeft en/of de dagen waarvoor hij wordt bezoldigd zonder prestaties (zie Contingent 50 dagen)tijdens zijn studentenovereenkomst.

Vanaf het 3de kwartaal 2004 wordt er in de aangifte een onderscheid gemaakt tussen studenten-arbeiders en studenten-bedienden. De solidariteitsbijdrage blijft echter voor beiden hetzelfde.

De begindatum en de einddatum van de arbeidsovereenkomst moet u niet meedelen op de DmfA. Aangezien echter ook voor studenten een Onmiddellijke aangifte van tewerkstelling moet gebeuren (DIMONA), zijn deze datums bekend vanaf het moment dat de student in dienst treedt.