Happy Independent's Year: 50 jaar sociaal statuut van de zelfstandigen

22 februari 2018 - In 2018 blaast het sociaal statuut van de zelfstandige 50 kaarsjes uit. En dat vieren we met 'Happy Independent's Year', de campagne met een blik op het verleden én op de toekomst van het sociaal statuut van de zelfstandige. Op de speciale campagnewebsite kan je terugblikken op alles wat werd verwezenlijkt om de sociale zekerheid te verbeteren voor diegenen die de economische motor van ons land doen draaien.

Vijftig ambassadeurs – vijftig zelfstandigen – vormen het menselijke gezicht van de campagne en geven zo een concrete stem aan de zelfstandigen. Tegelijkertijd krijg je ook de kans om manieren te bedenken waarop dit statuut nog kan verbeterd worden. Heb je een idee? Dan kan je terecht op het interactief platform #improver op de campagnewebsite: www.happyindependentsyear.be. Zo bouwen we samen verder aan de sociale zekerheid van de zelfstandigen. De vijftien ideeën die het meeste stemmen binnenhalen tijdens de campagne, mogen hun voorstel persoonlijk toelichten bij de minister van Zelfstandigen, Denis Ducarme.

Het jubileumjaar ging op 21/2 officieel van start in Bozar met een academische zitting in het bijzijn van de koning, de eerste minister, de minister van Zelfstandigen en de administrateur-generaal van het RSVZ. De organisatie van de campagne is een samenwerking tussen het RSVZ, het kabinet van de minister van Zelfstandigen, de zelfstandigenorganisaties UNIZO en UCM, het NSZ, de socialeverzekeringsfondsen onder Synergie4 en de Directie-Generaal Zelfstandigen van de FOD Sociale Zekerheid.

Logo Happy Independent's Year

Meer informatie?

Bezoek de campagnewebsite, of volg het campagnenieuws op Facebook, Twitter en Instagram.