FAMIFED ontvangt je in de Federal Truck, aan de Belgische kust

16 juli 2018 - De kinderbijslag in België staat voor grote veranderingen. De verschillende regio's hebben elk hun kinderbijslagsysteem uitgewerkt dat in 2019 en 2020 in werking treedt. FAMIFED komt gezinnen tegemoet aan boord van de Federal Truck. Wil je meer weten over de toekomstige kinderbijslagsystemen? Afspraak aan de Belgische kust, van maandag 20 augustus tot zondag 26 augustus.

De Federal Truck is een vrachtwagen die speciaal ingericht is om informatiecampagnes mee te voeren voor het grote publiek. In de truck is vind je een interactief spel, een informatiescherm, enkele tafels voor jouw persoonlijke vragen, een fotobooth… en nog veel verrassingen voor de kinderen. Kortom, een leuke manier om je te informeren!

De missie van FAMIFED is de uitbetaling van de kinderbijslag, maar we bieden ook duidelijke info aan (toekomstige) gezinnen over de regionalisering van de kinderbijslag en de nieuwe kinderbijslagsystemen. Het zijn inderdaad niet alleen systemen, maar ook bedragen die veranderen. Bovendien kan elk gezin op termijn zelf zijn kinderbijslagkas kiezen. De openbare kas zal dus van naam veranderen naargelang de verschillende regio's, maar ze blijft klaarstaan voor alle gezinnen, met dezelfde vertrouwenspersonen en dezelfde expertise in dienstverlening.

Dit is de planning van de FAMIFED Federal Truck. Iedereen is welkom!

Dag Locatie
Maandag 20/08 Nieuwpoort
Dinsdag 21/08 Blankenberge
Woensdag 22/08 Koksijde
Donderdag 23/08 De Panne
Vrijdag 24/08 Oostende
Zondag 26/08 De Panne

De truck zal steeds op de dijk of in de buurt van de dijk geparkeerd staan. De activiteiten in de truck spelen zich elke dag af van 10 u. tot 18 u.