Nieuws

Overeenkomst sociale zekerheid België en Kosovo

14/05/2019 - Op 1 juni 2019 treedt de 'Overeenkomst betreffende sociale zekerheid tussen België en Kosovo' in werking. De overeenkomst was al getekend op 20 februari 2018. In de Belgische relaties met Kosovo was nog altijd het verdrag met ex-Joegoslavië van toepassing.

Ikwilaanwerven.be: gids voor startende werkgevers

10/05/2019 - Personeel aanwerven: voor veel ondernemers is het een grote stap die veel vragen oproept. De informatie die ze zoeken, is verspreid over verschillende websites en overheidsdiensten.

Artist@work maakt werken als kunstenaar eenvoudiger

08/05/2019 - Kunstenaarskaart, - visum en zelfstandigheidsverklaring zijn voortaan ook online beschikbaar. Het platform Artist@Work maakt de administratie van kunstenaars aanzienlijk eenvoudiger. 

Forum 'De Sociale zekerheid van de toekomst': livestream

29/04/2019 - Deze week dinsdag vindt het tweede Forum over de toekomst van de sociale zekerheid plaats. Deze keer behandelen we de volgende thema’s: 

Naar het ziekenhuis? Neem je identiteitskaart mee!

25/04/2019 - Moet je naar het ziekenhuis voor een raadpleging of een opname? Vergeet dan zeker je identiteitskaart niet. Die helpt het ziekenhuis om jou correct te identificeren, en dat heeft zo zijn voordelen. Je krijgt dan zeker de juiste zorg en de juiste...

Stress en burn-out voorkomen en behandelen

23/04/2019 - De Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid lanceerde een website over stress en burn-out. De site is onderdeel van een campagne voor preventie, detectie en remediëring van burn-out.