Nieuw: toegang tot het portaal met je Helena-account

28 september 2020 - Heb je een Helena-account? Voortaan kun je je ermee aanmelden bij de onlinediensten van het portaal van de sociale zekerheid.

Nieuw identificatiemiddel voor het portaal

Als je al gebruik maakt van het Helena-platform kun je die aanmeldgegevens gebruiken om je aan te melden bij het portaal. Dit nieuwe identificatiemiddel is een aanvulling op de bestaande middelen, zoals itsme® of de elektronische identiteitskaart (eID).

Helena, wat is dat?

Helena is een platform om op een veilige manier medische documenten (voorschriften, medische beeldvorming, enz.) uit te wisselen met je zorgverleners en apotheker. Het is ontworpen om de communicatie te vergemakkelijken, door alle gegevens op één plaats te centraliseren en raadplegingen op afstand te ondersteunen.

Om toegang te krijgen, moet je je account activeren met behulp van itsme®, je elektronische identiteitskaart (eID) of een unieke code van je zorgverlener.

Meer weten?

Om meer te weten te komen over het Helena-platform of dit nieuwe identificatiemiddel kun je terecht op de pagina Helena voor de patiënt op de website CareConnect.