Meer dan 26 500 Belgen hebben al een European Disability Card

23 oktober 2018 - Een jaar geleden werd de European Disability Card (EDC) gelanceerd in België. Op vertoon van de EDC kunnen personen met een handicap van kortingen en/of andere voordelen genieten bij deelnemende partners uit de cultuur- , sport- en vrijetijdssector (musea, pretparken, sportfaciliteiten…)

De European Disability Card is een persoonlijke kaart met een pasfoto die 5 jaar geldig is. Zo kunnen ook personen met een niet meteen zichtbare handicap zonder discussie genieten van de aangeboden voordelen. 

Er is duidelijk een grote vraag naar de EDC: op een jaar tijd werden er maar liefst 26 513 kaarten aangevraagd, waarvan 18 814 (71%) bij de DG Personen met een handicap. De kaart is momenteel geldig in 8 EU-lidstaten: België, Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Slovenië en Roemenië. In de toekomst zullen ook andere EU-landen toetreden tot het project. 

Wil je meer weten over hoe je de kaart aanvraagt of hoe je je registreert als partner uit de cultuur-, sport- of vrijetijdssector? Ontdek er alles over op de website DG Personen met een handicap.