Arbeider of niet-zelfstandige kunstenaar? Verlies je vakantiegeld niet!

31 maart 2020 - Als arbeider of niet-zelfstandige kunstenaar krijg je je vakantiegeld uitbetaald door de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie (RJV). Maar om je vakantiegeld te kunnen ontvangen, moet je natuurlijk wel een correct bankrekeningnummer doorgeven.

Vergeet niet je bankrekeningnummer mee te delen of te controleren

Ben je arbeider of niet-zelfstandig kunstenaar? Om je vakantiegeld op tijd te kunnen storten, heeft de RJV je bankrekeningnummer nodig. Je geeft dat op deze manieren door:

  • bij voorkeur: Ga naar www.mijnvakantierekening.be en voeg je persoonlijke gegevens toe of controleer ze. Je bankrekening wordt onmiddellijk gevalideerd.
  • of alternatief: vul het onlineformulier aan op de website van de RJV > Mijn rekeningnummer meedelen. Let op: de valideringstermijn van het bankrekeningnummer door de bank is langer en duurt 3 tot 4 weken.

Heb je geen toegang tot het internet? Bel dan naar het contactcenter (02/627 97 60) of stuur je informatie per brief, als het niet anders kan.

Gewaarborgde dienstverlening tijdens de coronacrisis

Alle medewerkers van de RJV en de vakantiefondsen blijven hun werk verder verzekeren om ervoor te zorgen dat 1.700.000 arbeiders en kunstenaars hun vakantiegeld 2020 ontvangen. Het vakantiegeld zal, zoals gewoonlijk, betaald worden tussen 2 mei en 30 juni 2020.

Door de maatregelen voor de volksgezondheid zijn de informatieloketten gesloten en de zitdagen tijdelijk opgeschort. Maar onze diensten blijven bereikbaar via de website van de RJV, per e-mail of per telefoon. Briefwisseling op papier is nog mogelijk, maar we vragen je om voorrang te geven aan digitale communicatiekanalen.

Gebruik ‘Mijn vakantierekening’

We raden je aan om de onlinedienst Mijn vakantierekening te raadplegen. Je vindt er alle informatie over je jaarlijkse vakantie, zoals:

  • het bedrag van je vakantiegeld,
  • de datum en het bankrekeningnummer waarop het vakantiegeld gestort zal worden (je kunt dit rekeningnummer aanpassen), en
  • het aantal dagen waarop je recht hebt.

Je vindt de onlinedienst op www.mijnvakantierekening.be.

 

Auteur Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie